Du kan inte slå dem oavsett om du gillar dem eller inte, så du kan lika gärna gå med dem. Självklart pratar jag med den senaste, och inte helt välkomna, ökningen av enkelsidiga webbplatser. Denna designstil har tidigare straffats för att den inte är sökmotorvänlig. Deras icke-paginerade strukturer gör indexering svårt, och om sidan har mycket material kan det göra saker mycket svårare för sökspindlar som söker relevant innehåll. När du lägger till det faktum att du inte kan rikta in mer än en primär sökordsfras på en enda sida, verkar det som att mycket av den kritik som riktas mot en personsökare är välgrundad. Så är inte fallet, hävdar jag.

Det finns många sökvänliga en-sidas webbplatser där ute, liksom några extremt effektiva sätt att komma runt alla de problem som anges ovan. Ensidiga webbplatser är inte vanliga, och de kan vara svåra att optimera om du inte är van vid dem. De är å andra sidan fokuserade på ett enda mål och kan byggas för att leverera helt för det ändamålet, vilket gör det lättare att optimera enligt den uppfattningen.

Idag ska vi titta på några av de smarta taktikerna och myterna kring sökmotoroptimering för hemsidor på en sida. Rekommendationer för vidare läsning

Få din sida att paginera

Den stora kritiken mot förespråkare på en sida är att deras design är opaginerad. När allt kommer omkring, varför inte? Det är utan tvekan den ram som vi alla är vana vid. Det låter dig distribuera din domänmyndighet över många sökord och rikta in dig på olika sökord. För att vara ärlig är det det bästa alternativet för de flesta webbplatser. Målsidor, specifika företagserbjudanden och berättelser passar bäst på enkelsidiga webbplatser.

En aspekt av de flesta SEO-råd som jag har sett för webbplatser på en sida som irriterar mig är förslaget att du ska lägga till en blogg eller andra innehållssidor till din sida på en sida. Den här tanken fortsätter att komma upp i mitt huvud, och jag fortsätter rulla med ögonen. När du lägger till sidor på en enda sida, blir det en flersidig webbplats. Jag trodde inte att det behövdes sägas högt, men jag ser den där pseudolösningen hela tiden, så jag bestämde mig för att få ut den ur mitt system så snart som möjligt.

Istället för att paginera din webbplats kan du helt enkelt strukturera och presentera materialet på din enda sida på ett ordnat och tilltalande sätt. Med andra ord kommer du att paginera din enda sida. Om sidan är en målsida kan informationen delas in i kategorier som funktioner, rubriker, recensioner, kontaktformulär och så vidare. Om du skapar en sida på en sida för ditt företag kan du praktiskt taget passa in en typisk webbplatsstruktur i en enda sida genom att dela upp informationen i branschstandarder som hem, om, kontakt, varor och blogg.

Din sida på en sida blir mer läsbar för användare och sökrobotar om den har väldefinierade delar som är lätta att bläddra i.

Organisera din CSS för att göra det spindelvänligt

Naturligtvis måste du ändra CSS för allt du vill dela upp som är synligt för användare, vilket är enkelt att göra genom att bifoga varje del material i en DIV. Även om detta inte har någon direkt inverkan på SEO, gör det det lättare att skanna din CSS. CSS -id -namn kan också användas som ankarlänkar, och dessa har en direkt inverkan på din SEO. De fungerar som små sökordsfyrar av ljus och lockar sökmotorer som nattfjärilar till en låga.

Ett navigeringsfält, antingen på sidan eller högst upp på sidan, är det perfekta sättet att göra detta. Detta förbättrar användbarheten och indexerbarheten för din sida på en sida. Varje ankarlänk bör innehålla en specifik term, en som låter naturlig och vettig i samband med din webbplats. Det kommer helt enkelt att irritera konsumenterna och öka din avvisningsfrekvens om den inte passar in i din innehållsstruktur.

Leta efter auktoritet

Trots sin minskande relevans är länkbyggande fortfarande en livskraftig SEO-teknik, särskilt om du har viralt innehåll. Du bör dock inte koncentrera dig på att skapa skräppostlänkar i slumpmässiga kommentarsområden. Inkludera istället sociala nätverkslänkar så att din webbplats och dess innehåll lätt kan delas. Samtidigt bör du söka auktoritativa länkbackar från gästbloggare, samarbetsinitiativ med framstående röster i din sektor och gynnsamma utvärderingar av dina produkter.

Flera H1-taggar SEO-trick för webbplatser med en sida

Flera H1-taggar på en sida skulle normalt sett anses vara dålig form. När allt kommer omkring, varför skulle du behöva flera titlar? Men på en sida med en sida kan flera H1-taggar föreslå innehållsindelning, vilket gör din sida mer läsbar och sökvänlig. Det ger också en chans att optimera sökord.

Glöm inte läsbarheten

Detta är självklart och grundläggande, och jag har diskuterat det omfattande i tidigare delar. Trots det är det värt att upprepa. Aldrig, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin, någonsin Ingenting sänker din sökmotorbetyg snabbare än en webbplats som ingen kan komma åt. Att leverera innehåll av hög kvalitet som är relevant för din publik är som alltid det bästa sättet att lyckas med dina sökmotoroptimeringsansträngningar. Om du lyckas med det kommer organisk trafik att följa som ett naturligt resultat.

Håll det uppdaterat

Sist men inte minst, och det här är tufft. Det är viktigt att hålla ditt material fräscht om du vill att Google ska ge din webbplats en bra ranking. Det kanske inte är så svårt för en enda sida med oändlig rullning aktiverad. Men om oändligheten inte exakt uppfyller dina behov kan du ha problem. Färskt material är ett måste, så tänk utanför boxen om vad du kommer att ändra på din webbplats och hur ofta. En lösning på detta problem kan vara att få människor att regelbundet byta ut föråldrade produktrecensioner med nyare.